LcHf; Snickers Fudge med to lag

4. desember 2016 | Jul

Det finnes mange gode oppskrifter der ute på Snickers Fudge, men de fleste består av sjokoladefudge tilsatt salte peanøtter, og i mitt hode er det beste med Snickers karamellen!

Så da jeg skulle lage min egen lavkarbo vri på Snickers Fudge skulle den har et lag med sjokolade fudge med peanøtter, et lag med karamellfudge og så klart sjokolade og salte peanøtter på toppen!

 

 


Til det første laget trenger du:

100 gram mørk sjokolade (85% eller sukkerfri)

100 gram crunchy peanøttsmør

40 gram smør

1 ss søtning (jeg brukte sukrin gold)

Valgfritt:

1/2 ts vaniljepulver

1 klype salt

2 ts Lecetin

 


Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen over vannbad
  2. Rør inn peanøttsmør
  3. Rør inn smør og søtning
  4. Rør inn resten hvis du ønsker
  5. Fordel massen i en kledd brødform – sett dette i frysa mens du lager karamellfudge

 


Til lag nummer to trenger du:

2 dl fløte, vikingmelk eller soyafløte

20 gram smør

4 ss fiber sirup gold eller 4 ss sukrin gold

 


Slik gjør du:


  1. Ha alt over i en kjele.

  2. Kok på medium varme, under omrøring i 30 minutter.

  3. Hell karamellen over bunn og sett til avkjøling i kjøleskapet.

TIPS: Denne prosessen kan gjøres i micro, men jeg har ikke prøvd det selv. Full guffe i 10 minutter.


Tilslutt har du over smeltet, mørk sjokolade og noen hakkede peanøtter

Perfekt liten førjulsgave til noen du er glad i <3

Oppbevares i kjøleskapet.

 


Husk at du kan lagre oppskriftene direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 


HER


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 


4. desember 2016 | Jul

Kommentarer (5)

  1. Jeg har et spørsmål angående sukrin og sukrin gold. Jeg syns stadig når jeg baker eller lager ting med sukrin så får det en kjølig smak. Den smaken har jeg aldri klart å venne meg til, egentlig, men jeg har stadig prøvd. Vet du om noen triks for at det ikke skal bli den kjølige smaken? Og, går det ann å bytte ut sukrin og sukrin gold med fiber sirup clear og fiber sirup gold i oppskriftene du har på denne bloggen med sukrin?

  2. Elisabeth: Jeg synes ikke sukrin gold har den kjølige smaken 🙂 Men det beste er å kombinere forskjellige søtninger. Som sukrin og stevia 🙂

  3. Ja, det er kanskje mest den kjølige smaken når jeg bruker vanlig sukrin. Jeg tenkte å gi sukrin gold flere forsøk, og takk for tipset med å kombinere flere søtningsmiddel 🙂

Comments are closed.