Sommer Pavlova

13. juni 2016 | Godis og kaker

Pavlova er den beste kaken jeg vet om! Den beste! Selv om jeg er et lite kakemonster blir jeg stort sett alltid fornøyd av et kakestykke eller to, men når Pavlova kommer på bordet kan jeg lett forsyne med både tre og fire ganger! Lett! Og jeg elsker kaken i alle mulige smakskombinasjoner. 

Her i Norge spiser vi den stort sett til 17. mai med vaniljekrem og bær, men denne kaken kan varieres i det uendelige! Denne gangen har jeg laget en litt mer sommerlig variant. Kremen er laget av fløte, gresk yoghurt og pasjonsfrukt. Kaken er pyntet med mango, fersken, blåbær, kjærlighetsfrukt, pasjonsfrukt og litt sitronmelisse. Skeptisk? Da kan jeg forsikre deg om at kakefatet ble tomt her i gården.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Til en stor pavlova (ca 28 cm i diameter, 8-12 porsjoner) trenger du:

 

  • 6 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ss maizenna

(sukkerfritt alternativ kommer tilslutt i innlegget)

Til kremen:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl gresk yoghurt ( vil du ha en søtere krem bruk gresk yoghurt med vaniljesmak)
  • 2-3 pasjonsfrukter
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

  1. Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket den stiv.
  2. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs.
  3. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
  4. For å få en seig konsistens  pavlovaen tilsetter du litt hvitvinseddik og maizenna.
  5. Jeg pisket min i 15 minutter

Stekes på 120 grader varmluft, på midterste rille, i ca. 90 minutter. Da vil  pavlovaen være crispy på utsiden og litt myk inni  Skru av ovnen og la den stå i stekeovnen til den er helt avkjølt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Så over til kremen:

  1. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøtt og frø.
  2. Rør dette inn i yoghurten.
  3. Pisk fløte og vaniljesukker til krem.
  4. Vend kremen inn i yoghurten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til pynt har jeg brukt 1 stor mango, 1/2 boks blåbær, 2 pasjonsfrukter, 3 ferskener og en liten neve kjærlighetsfrukt.

 


Når jeg lager pavlova lager jeg den ikke sukkerfri. Grunnen til det? Jeg synes ikke det smaker like godt. Det smaker ikke på noen som helst måte dårlig, men det smaker annerledes. Og de få gangene jeg i året jeg lager min favoritt kake så skal den smake som min favoritt kake.


Derimot sitter jeg nå om dagene og jobber med noen små marengskaker. Disse skal være sukkerfri, og smaker skikkelig godt! Og bunnen til disse kan også brukes til en sukkerfri «pavlova», som ikke smaker helt som pavlova 😉

 

Du trenger:

  • 6 eggehviter
  • 250 gram sukrinmelis
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ss maizenna

Tilberedes på samme måte som varianten med sukker.

 

Sommer Smil

Desiree

 

 

Notater:


#pavlova


#sukkerfri


#sommerpavlova


#kake


#festkake

 


13. juni 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (4)

  1. Dette så kjempegodt ut, Pavlova er jo så godt 😀 Håper du har en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den 🙂

Comments are closed.