SUKKERFRI VANILJEBOLLER

SUKKERFRI VANILJEBOLLER | perfekt til fastelavn – uten helsekostprodukter

6. februar 2018 | Boller & Brød

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å poste noen ny bolleoppskrift i forbindelse med fastelavn. Bloggen har en helt drøss, det er bare å smelle på litt krem og sylte tøy – tata 😉

Men når jeg var i butikken i dag ble jeg altså inspirert til å hive meg på fastelavns bølgen jeg også! Resultatet er lyse og luftige speltboller. Sukkerfri, men bakt uten helsekostprodukter.

SUKKERFRI VANILJEBOLLER

Til ca 20 boller trenger du:

Ingredienser

  • 5 dl vaniljesaus Zero
  • 1 banan
  • 50 gram smør
  • 1 pk fersk gjær
  • 800 -900 gram lyst speltmel
  • 1 egg
  • Melis til pynt

Fremgangsmåte

  1. Start med å varme opp (ikke koke) vaniljesausen
  2. Tilsett smørret og rør til dette har smeltet
  3. Mos bananen
  4. Når vaniljesausen er kroppstemp rør inn gjær og banan
  5. Spe på mel litt og litt
  6. Elt deigen i min 10 minutter i maskin – 20 minutter for hånd
  7. Sett den til heving på et lunt sted i 60-90 minutter
  8. Del opp i 20 emner og rull til boller
  9. Sett ovnen på 200 grader over og under
  10. La bollene etterheve mens ovnen blir varm
  11. Pensle med ett egg
  12. Stekes i ca. 10 minutter

SUKKERFRI VANILJEBOLLER

I morgen kommer et stort innlegg med alle kakene dere ønsket dere til morsdagen! Sunne så klart! Pluss at jeg har sunnifisert min egen favorittkake!

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

6. februar 2018 | Boller & Brød

Kommentarer (3)

  1. Hvordan er det å fryse ned disse bollene? De ser så sabla gode ut, men er redd jeg ikke klarer å stoppe å spise dem om jeg ikke får «gjemt» dem i fryseren

  2. Du er så flink finne ut oppskrifter på sukkerfrie kaker og boller. Jeg liker bloggen din så godt

Comments are closed.