TORSK MED EGGESMØR OG SPRØ GRØNNSAKER | slik bestemor lagde det

15. mars 2018 | Middag

Vi prøver stadig å bli flinkere til å spise fisk her hjemme. Hvorfor akkurat fisk er noe vi ofte glemmer når vi planlegger middagsmenyen vet ikke jeg. En gang i uka er stort sett normen, men vi vet jo alle sammen at det idelle hadde hvert to.

Selv er jeg oppvokst med fisk annen hver dag. Med en bestefar fra Dønna og en bestemor fra Stavanger som nærmeste nabo var det ofte der middagene ble spist, og der var det faste dager for fiskemiddager og alltid etter sesong! Og jeg elsket det! Alt fra spekesild til torsk og rogn. Ingen unnskyldninger med andre ord.

En av favorittene mine var helt klart torsk med eggesmør. Ikke hørt om det før? Da kan jeg fortelle deg at du har gått glipp av en smaksopplevelse! Også så enkelt som det er! I dag får du bestemor sin oppskrift.

Til 3 personer trenger du:

Ingredienser

  • 150 gram fillet av torsk per person
  • 3 egg
  • 5 gulrøtter
  • 1 brokkoli
  • Saften av 1 sitron
  • 50 gram smeltet smør
  • Hakket bladpersille
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Ha fisken i en ildfast form og strø over salt og pepper.
  3. Stekes i 15 minutter.
  4. Del opp brokkolien – også stilken.
  5. Kutt gulrøtter i grove biter og hakk persille.
  6. Hardkok eggene i 10 minutter.
  7. Ha grønnsakene i en kjele med litt saltet vann og kok dem i ca. 5 minutter.
  8. Smelt smør.
  9. Hakk opp egg, og bland sammen egg, smeltet smør og sitronsaft.
  10. Hell vannet av grønnsakene og server.

Er du flink til å spise fisk?

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse). For mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

15. mars 2018 | Middag